Wednesday, 7 March 2012

Voor en na

Een "voor en na", maar niet zoals die uit de flair (en andere tijdschriften). Eerder een "downgrading" voor en na. Ah ja, voor alle duidelijkheid: het gaat hier niet over een nieuw kapsel en verfrissende make-up, maar over de toestand van het huis.

Ken je dat?

Je nodigt mensen uit en loopt als een stresskip rond (niet alleen thuis, maar ook op straat, in de winkel, op de bus, de tram ...) en weet niet waar te beginnen aan de ontelbare dingen die je nog moet doen.

Uiteindelijk, zo'n kleine twintig - door (onnodig) gepanikeer - bijna-hartaanvallen later, lijkt het toch tot een goed einde te zijn gekomen: alles is opgeruimd, de tafel is gedekt, drinken staat in de ijskast, diner is voorbereid (in de mate van het mogelijke), feesttenues zijn uit de kast gehaald (en om het lijf gehangen).

Dat ( = "voor") ziet er dan zo uit:


Enfin, "een goed einde" zei ik? Hangt er vanaf hoe je het beziet, want enkele uren, een overvloed aan hapjes, drankjes, maaltijden ... later ben je terug naar "af". Het echte einde is dan: een aanrecht vol vaatwerk, een halflege ijskast en overvolle maag. Gelukkig ben je ook enkele uren gezelligheid rijker en zo - ja, zelfs met al het werk dat je dan weer voor de boeg hebt - komt het tot een goed einde.

En dat (= "na") ziet er dan weer zo uit:1 comment:

  1. Bij mij thuis is dat ook het geval. Al een geluk woon ik samen met iemand die dat allemaal opruimt terwijl ik nog slaap. :)

    ReplyDelete