Friday, 5 August 2011

Lucky we in Italy


Een paar weken geleden kondigde ik een tripje naar Como (El Lago di Como) aan, meer daarover zou nog volgen, en volgt hier.

Vriendlief boekte dus een last minuteje - een auto-hotelvakantie, half pension- terwijl ik wat poen aan het pakken was. (Dat heb ik toen, een paar weken geleden, al vermeld denk ik.) Een jaar of drie geleden zijn wij al eens op hotelvakantie geweest, en dat is toen dik tegengeslagen.

Ik keek dus met gemengde gevoelens tegen de hele vakantie aan- wacht, ik corrigeer - ik vreesde eigenlijk het ergste en had er geen sikkepit vertrouwen in. De site van het hotel, vooral de foto's daar, voorspelde anders niets dan goeds: haast als alle kamers hebben een balkon en meerzicht (!), een terras - ook met meerzicht- om te ontbijten en te dineren. Verder is er ook een zwembad (of dat meerzicht had stond niet vermeld), lounge en bar, en "free fitness". (Niet dat dat laatste echt een plus punt is voor mij, zeker niet op vakantie!) Op het web zag het er dus allemaal goed uit, maar "seeing is believing". En toen we uiteindelijk op reis vertrokken, knaagde ergens in mij toch de onzekerheid... Over dat hotel - was de beschrijving op de site wel een getrouwe weergave?- maar ook over het weer - de ene site voorspelde goed weer, de andere slecht. Bij dageraad zag de lucht er asgrijs uit, en dat bleef eigenlijk zo tijdens het grootste deel van de rit. De angst om van Belgisch zomerweer te 'genieten' tijdens onze vakantie in Italië, zat er ook goed in. Maar lucky we, want toen we de Gotthard tunnel uit waren (die 17 km lange tunnel in Zwitserland), zagen we de 'outside temperature' op het dashboard plots 10 graden de lucht ingaan. De raampjes werden naar beneden gedraaid en vriendlief maakte zelfs een tussenstop om een zomerse tenue aan te trekken. Ikzelf maakte mijn voeten vrij van de zomerbotjes, die werden vervangen door sandalen.

Het weer was goed; toch al één zorg minder! Maar de spanning over de ware aard van het hotel - dat zo mooi werd beschreven op de site - bleef nog wel hangen. Erger: de spanning liep hoog op toen we in de late namiddag het Como meer bereikten. Zeker toen Tomtom, die ons vergezelde in de wagen, aangaf aan dat we nog maar enkele kilometers moesten rijden tot de bestemming. Bij ieder dorpje dat we doorreden (en dat waren er heel wat), dachten we dat "dit of het volgende dorpje onze bestemming wel moest zijn". Uiteindelijk - mits een kleine fout van Tomtom - bereikten we 'final destination', Tremezzo. Een aantal hotels volgden elkaar op, zagen er allemaal mooi uit: in die typische Italiaanse villastijl. Ik had dus hoop, maar die ging grotendeels verloren toen we "ons" hotel - Hotel Bazzoni - zagen. Het enige hotel blijkbaar dat niet die typische Italiaanse stijl aandeed. Maar natuurlijk: echte schoonheid zit vanbinnen. Met die gedachte probeerde ik mezelf te troosten althans. Al geluk bleek uiteindelijk dat ook effectief het geval: de binnenkant van het hotel zag er veel beter uit dan de buitenkant. We hadden "a room with a view" (zoals beloofd op de site), de buffetten (vooral het ontbijtbuffet) waren ongelooflijk en daarbij hebben we vijf van de zes dagen zon gehad. De laatste dag was wat minder en toen we huiswaarts vertrokken regende het. Toen dacht ik bij mezelf: Oh we, Lucky we in Italy.

No comments:

Post a Comment