Wednesday, 30 March 2011

Spring

is in the closet

Een jaar of drie geleden kocht ik een kleedje voor de trouw van een zus. Het was (en is) een feestelijk, klassiek, eenvoudig, tijdloos kledingstuk. Toen ik het me aanschafte, dacht ik het kleedje van mijn leven te hebben gevonden, dat ik er veel plezier van zou hebben en dat ik het tot op de draad zou verslijten.

Wat blijkt nu? We zijn zo'n drie jaartjes verder en het kleedje hangt meer in mijn kast dan om mijn lijf. Jammer want het is - naar mijn mening - echt een prachtexemplaar. Waarom ik het dan toch niet vaak aandoe?

Het is niet zo 'handig': het kruipt voortdurend omhoog waardoor ik- de zeldzame keren dat ik het draag- voortdurend aan de onderkant sta te trekken, met zeer onelegante poses tot gevolg. De lengte is op zich goed maar doordat het naar boven kruipt, wordt het dan weer net iets te kort. Enfin, dat is één minpuntje.
Verder- nog iets over lengte- zijn ook de mouwen 'onhandig', wat lengte betreft dan toch: geen drie-kwart, en geen korte mouw, wel een mouwlengte daar tussenin. Als het echt warm is, zweet ik me kapot in het kleedje en dan laat ik het liever in de kast hangen. Als het echt frisjes is (zoals nu, zo'n 16 graden Celsius) dan bibber ik me te pletter, heb ik goosebumps - ook niet zo modieus- dus met zo'n weer laat ik het ook liever in de kast hangen.

Daarom besloot ik om een cardigan te zoeken die ik over het kleedje kan aandoen en een kousenbroek om eronder te dragen. Zodat ik er plezier van zal hebben en het tot op de draad zal verslijten...
En wie zoekt die vindt: zie hier wat ik vond.

Cardigan: Jackpot


weet iemand
hoe je een foto kan draaien
in een bogbericht? 

No comments:

Post a Comment