Thursday, 9 December 2010

X-mas shopping

PartI

Het is zover. Eindelijk. Kerstshoppen!!!

Wat hebben we nodig?

Eerst en vooral: wat je kan voorbereiden.
Een 'budgetering' om het geheel te financieren. Meer specifiek houdt dat in: een lijstje met de cadeau-ontvangers en indien mogelijk exacte cadeautjes en de maximumprijs dat het mag kosten.
Logischerwijs ook geld. Ik verkies elektronisch geld (in de vorm van een betaalkaart) omdat mijn handtas zo niet te zwaar wordt. (Natuurlijk zou tegen het einde van de cadeautjesjacht al het cash geld ook gespendeerd zijn en dan zou mijn portefeuille zowiezo niet meer veel wegen.)
Om in alle comfort rond te (s)hoppen zijn comfortabele schoenen een must, The Real Deal boots in mijn geval.
Kleed je ook warm genoeg aan, laat Koning Winter de pret niet bederven!
En zorg voor een goed gevulde maag, nog voor je de cadeautjesjacht begint: anders kan je je niet concentreren en ga je misschien cadeau-miskopen doen.

Tijdens het shoppen dan.
Aangenaam gezelschap (la madre, le boyfriend, la (enfin, une des) soeur(s)) waarop je kan terugvallen bij twijfelgevallen komt altijd van pas.
Je gaat best winkelen met een goed humeur (fake of echt, maakt niet uit): je hebt meer kans op vriendelijke verko(o)p(st)ers als je zelf vriendelijk tegen hen doet. Als er een item uit de stock gehaald moet worden bijvoorbeeld, kan een glimlach wonderen doen.
Verder is een berg goede moed nodig, want toegegeven: er kan al eens iets tegenvallen... Ellelange rijen aan de kassa, het perfecte cadeautje dat je in gedachten had is uitverkocht, ... Het weer zit niet altijd mee: koude, regen en/of wind of erger sneeuw en spiegelgladde trottoirs, ....
Las af en toe- vooral dan als de moed heel ver gezakt is- een (koffie)pauze in.
Tenslotte ook nog dit: geef de moed nooit op, wie zoekt die vindt.
En gun jezelf ook een cadeautje. Eentje meer of minder, wat maakt het aan het einde van de (shopping)rit nog uit?

No comments:

Post a Comment