Thursday, 29 July 2010

Prijskaartjes

Er hangt wel een prijskaartje aan vast. Deze uitdrukking klinkt u misschien niet vreemd in de oren. Vaak wordt er mee bedoeld dat een bepaalde aankoop, actie, strategie, ... minder leuke of zelfs negatieve gevolgen met zich meebrengt.

Aan mijn laatste purchase hing ook een prijskaartje, twee zelfs... één positief en één negatief.
De aankoop is een paar schoenen uit de earthkeepers collection van Timberland, dat zijn schoenen vervaardigd uit gerecycleerd materiaal. (Voor meer info: http://www.earthkeeper.com, want ook jij kan een earthkeeper zijn.)
Mijn persoonlijke definitie van de schoenen: ze zijn mooi, goed voor de natuur, maar jammer genoeg nogal duur. Het negatieve is dus letterlijk het prijskaartje: de schoenen zijn niet van de goedkoopste (ook niet van de duurste: voor een Fratelli Rosetti of Prada paar bijvoorbeeld moet je een veel groter bedrag neertellen). Het positieve van dat zelfde prijskaartje bij een earthkeeper-aankoop is - de naam van de collectie spreekt voor zich - dat je de natuur een beetje spaart en moeder aarde een goede dienst bewijst.
De schoenen lijken duur, want eigenlijk spaar je door de aankoop ervan de natuur: vervuiling van het milieu (o.a. door massa's schoenen te kopen die je haast nooit aandoet) kan ons nog zeer duur komen te staan (als dat al niet het geval is). De prijs die we daarvoor zullen moeten betalen is veel hoger dan die van een paar earthkeepers.

p.s. Ik kocht de schoenen op de site Shoemixx.be, momenteel zouden ze onderweg zijn met de post. Zodra ze geleverd zijn, post ik foto's.

No comments:

Post a Comment